Over mij

jc

Wat is het verhaal wat niet verteld wordt? Als kind vroeg ik me dat vaak af. Ik voelde veel aan en was nieuwsgierig naar wat er in iemand omging, wat niet zichtbaar was.

Ik wilde met mijn handen werken en volgde de opleiding voor handvaardigheid en textiel. Hierna werkte ik als styliste. Ik maakte kostuums voor theater en tv.

Pas na de geboorte van mijn derde kind kwam ik in aanraking met massagetherapie: ik masseerde mijn dochter vaak als baby. Ik zag het effect bij haar en mijn belangstelling was gewekt.

Bij Holos volgde ik de opleiding massagetherapie, dit voelde meteen als een jas die me paste. Vanuit huis startte ik mijn eigen praktijk. Daarnaast volgde ik diverse verdiepingscursussen en jaartrainingen op het gebied van gezondheid, healing, focussen en reading. Vanaf 2012 werd mijn ervaring aanzienlijk verrijkt door mijn werk als lichaamstherapeut in een verslavingskliniek. Ik heb me tijdens het werken in de kliniek nog meer verdiept in yoga, ontspanning en focustechnieken. 

Het blijft me boeien dat we zoveel over onszelf ontdekken door bewust te worden van het lichaam en binnenwereld. Door het drukke leven dat we vaak leiden, zijn we het contact met onszelf soms kwijt. Wanneer we tot rust komen en dat contact weer hersteld kan worden, ontstaat er vaak weer helderheid en ruimte waardoor we meer gaan ervaren van de rijkdom van het gevoelsleven. Ook de informatie en de inzichten die het lichaam biedt kan verrijkend en verhelderend werken. Ik vind het iedere keer weer bijzonder om mensen in dat proces te mogen begeleiden.

Ik ben door de ervaring getraind in het herkennen van die gebieden waar het brengen van ruimte of juist stevigheid/energie ondersteunend kan zijn. Ieder lichaam vertelt zijn eigen verhaal. In sommige gebieden is teveel spanning aanwezig, andere gebieden kunnen fut of energieloos aanvoelen. Als ik met mijn handen in het energieveld van een ander ga, voel ik precies waar de plekken zitten waar het niet stroomt, waar het blokkeert of stagneert. Wanneer ik die plekken aanraak of masseer tot ik de energie weer voel stromen geeft me dat veel voldoening.

Ik heb mijn opleidingen gevolgd bij:

Massagetherapie: Holos, Academie voor Massagetherapie
Healing: Nimis, Eric Pearl, Jose Gosschalk, School of Life,Jayne Jubb
Reading: Anna Drenth/Caroline Geurtsen, Margriet van Bentem,
Focussen: Marjolein Steenland
Coaching: Mindfulness training, training motiverende gespreksvoering voor professionals (rdh)

NLP Practitioner -Erik Willems- Hypnos.